LIFE IS ELSEWHERE

 

Na de Turkije-deal en het sluiten van de grenzen in Midden-Europa komen er veel minder vluchtelingen aan in West-Europa. De noodopvanglokaties zijn weer gesloten, asielzoekerscentra hebben lege bedden en de contracten van tijdelijke werknemers bij het COA worden niet verlengd. De vluchtelingencrisis lijkt voorbij. 

Helaas is niets minder waar. Naast dat er bijna 5 miljoen vluchtelingen in de regio van Syrië vastzitten, zijn er 54 tentenkampen in Griekenland ontstaan met 60.000 inwoners. Simpelweg omdat de grenzen gesloten zijn en de bureaucratie te traag. 

In Februari 2016 beloofde de EU om 160.000 vluchtelingen op te nemen. Na 7 maanden staat de teller pas op 4000.

Nu weten we allemaal wel hoe het is om een weekje te kamperen in de zomer en daarna weer naar huis te gaan, maar hoe moet het voelen om in een tent te wonen in de winter? Wie zijn deze mensen eigenlijk? 

In een nieuw project willen wij Nederlanders vragen wat zij zouden willen weten van de bewoners van de Griekse kampen. Als we je vraag uitkiezen komen we eerst thuis bij je filmen. De vraag nemen we mee. Het antwoord nemen we (op film) meen naar je terug.