'LETTERS TO JOEP'

In de zomer van 1989, ik was 14 jaar oud, had ik 3 weken verkering met mijn eerste grote liefde Joep. Toen het over ging verloren we het contact, maar 27 jaar later werden we Facebookvrienden.

Naast posts met foto’s van zijn kinderen en de voetbalvereniging plaatste Joep ook allerlei fakenieuws over vluchtelingen, en kregen we een ouderwetse discussie (‘fittie’). ‘Waarom ga je niet naar Griekenland om zelf te gaan kijken in plaats van nepfilmpjes posten vanuit de luie leunstoel?’ beet ik hem toe.

Joep zei dat hij dat wel wilde, maar geen vrije dagen meer had. Daarom besloot ik om in zijn plaats te gaan naar Idomeni in Griekenland te gaan, een dorpje aan de grens met Macedonie. Op dat moment was er een grote opstopping ontstaan vanwege het sluiten van de grenzen door Macedonie. 15.000 Mensen bivakkeerden in tenten terwijl de temperatuur rond het vriespunt lag.

Vanuit dit kamp schreef ik 15 brieven aan Joep. 

To be continued ..